“Wat u nergens kan vinden, vraag het aan Bousard, hij vindt het voor u.”

Met deze slogan begon vader Bousard in 1960 te Gavere met de verkoop van professionele tuinbouwartikelen voor de fruit- en boomkweker.

In 1990 namen zijn dochter Maat Bousard en haar echtgenoot Peter Hanssens de zaak over en in 1992 bouwden ze een compleet nieuw pand naast het bestaande gebouw. Door de uitbreiding van het klantenbestand over heel Europa en de verruiming van het gamma drong een nieuwe verhuis zich op. Zeker na de overname van FELCO Belgium NV moest HABO naar een groter gebouw uitzien.

Daarom bouwde HABO in oktober 2003 aan de Hoogstraat in Herzele een compleet nieuw pand: een nieuw en groter magazijn en nieuwe kantoren.

In juli 2013 neemt Felco Belgium de invoer over van Van Beek & Heijermans in Nederland en wordt de vennootschap omgedoopt tot Felco Benelux nv.

Vanaf 1 juni 2015 wordt de eenmanszaak HABO omgevormd naar een BVBA, waarin de Nederlandse firma Agro "de Arend" BV voor de helft participeert. Door deze samenwerking willen beide firmas samen een volwaardige speler worden op de Europese markt.

In november 2019 koopt Habo een lot industriegrond van 9100 m² aan op 1,5 km van de huidige site.

De verhuis naar de nieuwbouw is gepland voor eind 2023.


Deze site maakt gebruik van cookies Akkoord